Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Νοε-2021 12:09

  Κομισιόν: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, όπως αναμενόταν

  Κομισιόν: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, όπως αναμενόταν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις, καθώς οι καταναλωτές έγιναν λιγότερο αισιόδοξοι και περιέκοψαν τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, αν και οι προβλέψεις για τις τιμές πωλήσεις στη μεταποίηση, διαμορφώθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ.

  Ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν υποχώρησε στις 117,5 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 118,6 μονάδες τον Οκτώβριο.

  Η κύρια αιτία πτώσης ήταν η μείωση της αισιοδοξίας των καταναλωτών, που ήταν επιφυλακτικοί για το δ΄ κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, και τους πιθανούς νέους περιορισμούς.

  Στη βιομηχανία, το κλίμα ήταν οριακά χαμηλότερο, στις 14,1 από τις 14,2 μονάδες τον Οκτώβριο. Για τις υπηρεσίες, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης, το κλίμα σημείωσε άνοδο στις 18,4 από τις 18 μονάδες.

  Το κλίμα επίσης βελτιώθηκε στο λιανικό εμπόριο και στις κατασκευές, αλλά μειώθηκε κατά δύο μονάδες για τους καταναλωτές, στις -6,8 μονάδες από τις -4,8 μονάδες, οδηγώντας προς τα κάτω τις πληθωριστικές προσδοκίες στις 39,3 μονάδες από τις 40 μονάδες τον Οκτώβριο.

  Ωστόσο, οι προσδοκίες του κλάδου της μεταποίησης για τις τιμές πώλησης, σημείωσαν άνοδο στις 49 μονάδες από τις 42,3 μονάδες τον Οκτώβριο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ