Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Νοε-2021 08:53

  Ακυρώθηκε το deal των 15 δισ. δολ. μεταξύ Saudi Aramco και Reliance Industries

  Ακυρώθηκε το deal των 15 δισ. δολ. μεταξύ Saudi Aramco και Reliance Industries
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Reliance Industries και η Saudi Aramco ακύρωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία που προέβλεπε την απόκτηση από πλευράς Armco, ποσοστού συμμετοχής στις δραστηριότητες πετρελαίου-χημικών του ινδικού ομίλου, εξαιτίας ανησυχιών σχετικά με την αποτίμηση, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

  Οι συνομιλίες κατέρρευσαν αναφορικά με το πόσο θα έπρεπε να εκτιμηθούν οι δραστηριότητες πετρελαίου-χημικών της Reliance, καθώς η παγκοσμια κοινότητα προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα και να μειώσει τις εκπομπές, ανέφεραν.

  Αντιθέτως, τώρα η Reliance θα επικεντρωθεί στην υπογραφή πολλαπλών συμφωνιών με επιχειρήσεις για την παραγωγή εξειδικευμένων χημικών προϊόντων, για υψηλότερα περιθώρια κερδοφορίας, ανέφερε μία εκ των πηγών.

  Η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, υπέγραψε μια μη δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 20% των εν λόγω δραστηριοτήτων της Reliance έναντι 15 δισ. Δολαρίων το 2019.

  Την προηγούμενη εβδομάδα οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα αποτιμούσαν εκ νέου τη συμφωνία, βάζοντας τέλος σε διαπραγματεύσεις δύο ετών.

  Η κατάρρευση της συμφωνίας αντανακλά το μεταβαλλόμενο ενεργειακό τοπίο παγκοσμίως, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου απομακρύνονται από τα ορυκτά καύσιμα και στρέφονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

  Οι αποτιμήσεις των assets διύλισης και πετροχημικών, έχουν μειωθεί μετά τις πρόσφατες συνομιλίες για το κλίμα στη Γλασκώβη (COP26), ανέφερε μια δεύτερη πηγή.

  Παρόλα αυτά, η Reliance επιμένει στην αποτίμηση των 75 δισ. Δολαρίων για τις εν λόγω δραστηριότητες, αποτίμηση η οποία είχε γίνει το 2019, πρόσθεσε η πηγή.

  "Η αποτίμηση από συμβούλους, έδειξε σημαντική μείωση, μεγαλύτερη του 10%”, πρόσθεσε.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ