Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 11:13

  Remy Cointreau: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το έτος, άλμα 8% για τη μετοχή

  Remy Cointreau: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το έτος, άλμα 8% για τη μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Remy Cointreau αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, μετά το καλύτερο του αναμενόμενου α΄ εξάμηνο, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για το premium κονιάκ της στην Κίνα, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Eric Vallat, τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η εταιρεία ποτών είχε κάνει "ενθαρρυντική έναρξη” στο γ΄ τρίμηνο στην Κίνα, χάρη στις ισχυρές online πωλήσεις Single’s Day.

  Οι δραστηριότητες Single’s Day μόνο, αποφέρουν το 10% των ετήσιων πωλήσεων στην Κίνα.

  Η εταιρεία του Remy Martin κονιάκ και του λικέρ Cointreau, δήλωσε ότι αναμένει τώρα "πολύ ισχυρή” οργανική ανάπτυξη στα τρέχοντα λειτουργικά κέρδη στη χρήση 2021/2022.

  Προηγουμένως έκανε λόγο για "ισχυρή” ανάπτυξη.

  Παραμένει επίσης βέβαιη για την υπεραπόδοση της αγοράς premium ποτών και επαναδιατύπωσε μια πρόβλεψη για ισχυρή οργανική αύξηση των πωλήσεων του έτους.

  Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η πανδημία έχει ενισχύσει τη στροφή της Remy προς τα ποτά με υψηλές τιμές, για την αύξηση των περιθωρίων κερδοφορίας μακροπρόθεσμα, επιταχύνοντας τη στροφή των καταναλωτών προς τα premium ποτά, την κατανάλωση στο σπίτι, τα κοκτέηλ και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

  Η μετοχή ενισχύεται 8%.

  Λόγω των υψηλότερων δαπανών marketing και επικοινωνίας και της πιο αυστηρής σύγκρισης στο β΄ εξάμηνο, τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης θα οδηγηθούν αποκλειστικά από την αύξηση του α΄ εξαμήνου.

  Τα λειτουργικά κέρδη στο εξάμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν 104,5% σε οργανική βάση, στα 212,9 εκατ. Ευρώ.

  Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 168,1 εκατ. Ευρώ.

  Τα λειτουργικά κέρδη στη μονάδα κονιάκ της Remy Martin, που αποφέρουν το 90% των κερδών, διαμορφώθηκαν στα 188,1 εκατ. Ευρώ, υψηλότερα 101,9%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ