Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Νοε-2021 20:38

  Reuters: Η νέα γερμανική κυβέρνηση θέλει επαναφορά αυστηρών κανόνων για το χρέος

  Reuters: Η νέα γερμανική κυβέρνηση θέλει επαναφορά αυστηρών κανόνων για το χρέος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στην πράσινη τεχνολογία και την ψηφιοποίηση, επιστρέφοντας σε αυστηρά όρια χρέους από το 2023 και μετά, θέλουν, μεταξύ άλλων, τα τρία κόμματα που πρόκειται να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τετάρτη και την οποία είδε το Reuters.

  Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συμφώνησαν, επίσης, να ενισχύσουν την οικονομική και νομισματική ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έδωσαν σήμα ότι είναι ανοικτοί στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων του μπλοκ, γνωστού και ως Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

  "Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ) έδειξε την ευελιξία του. Σε αυτήν τη βάση, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και να διασφαλίσουμε βιώσιμες και φιλικές προς το κλίμα επενδύσεις", αναφέρει η συμφωνία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

  "Η περαιτέρω ανάπτυξη των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής θα πρέπει να βασίζεται σε αυτούς τους στόχους προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους έναντι των προκλήσεων της εποχής. Το ΣΣΑ θα πρέπει να γίνει απλούστερο και πιο διαφανές, προκειμένου επίσης να ενισχυθεί η επιβολή του", αναφέρεται στο έγγραφο της συμφωνίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ