Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Νοε-2021 14:46

  Μπιλ Γκέιτς: Μέχρι τα μέσα του 2022 ο κίνδυνος από τον κορονοϊό στα επίπεδα της εποχικής γρίπης

  Μπιλ Γκέιτς: Μέχρι τα μέσα του 2022 ο κίνδυνος από τον κορονοϊό στα επίπεδα της εποχικής γρίπης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι θάνατοι και τα ποσοστά μετάδοσης του κορονοϊού πιθανόν να έχουν βυθιστεί κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του 2022, εάν δεν υπάρξει ανάδυση νέων επικίνδυνων μεταλλάξεών του, τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς.

  Με τον συνδυασμό φυσικής και εμβολιακής ανοσίας και νέων θεραπειών που λαμβάνονται από το στόμα, "το ποσοστό θανάτων και μετάδοσης της ασθένειας λογικά θα μειωθεί δραματικά", ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft την Πέμπτη, στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

  Οι περιορισμοί ως προς τον εμβολιασμό σε όλο τον κόσμο κατά της δεν θα υφίστανται μέσα στο επόμενο έτος, τόνισε ο Γκέιτς, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού θα έχουν λυθεί και θα έχουν αντικατασταθεί από απλά θέματα διανομής επαρκών ποσοτήτων δόσεων.

  "Τα εμβόλια είναι πολύ καλό νέο και οι περιορισμοί στην προσφορά τους θα έχουν ως επί το πλείστον λυθεί καθώς θα φθάνουμε στα μέσα του επόμενου έτους, οπότε θα έχουμε να κάνουμε βασικά με τα logistics και τη ζήτηση", υπογράμμισε ο Γκέιτς μέσω τηλεδιάσκεψης, μιλώντας στον διευθυντή σύνταξης του Bloomberg News, John Micklethwait.

  Ο Γκέιτς είπε ακόμη ότι, για πολλές χώρες, τα επίπεδα της ζήτησης δεν μπορούν να προσδιοριστούν εύκολα, ειδικά σε ό,τι αφορά την υποσαχάρια Αφρική.

  Πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος έχει χρέος να εργαστεί για την εξάλειψη του κορονοϊού, καθώς και για να αντιμετωπίσει την απειλή μελλοντικών πανδημιών.

  Το New Economy Forum οργανώνεται από τον όμιλο Bloomberg Media, βραχίονα της Bloomberg LP,  μητρικής εταιρείας του Bloomberg News.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ