Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Νοε-2021 12:22

  Google: Έχασε τη δικαστική "μάχη" με την ΕΕ - Καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους €2,4 δισ.

  Google: Έχασε τη δικαστική "μάχη" με την ΕΕ - Καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους €2,4 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.00

  Το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε την Τετάρτη απόφαση της ΕΕ για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας εκ μέρους της Google και επιβολή προστίμου ύψους 2,42 δισ. ευρώ, στην πρώτη από τις τρεις υποθέσεις που σηματοδοτούν τη σκληρή γραμμή της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Margrethe Vestager κατά των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

  "Το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή της Google κατά της απόφασης της Κομισιόν που διαπίστωσε ότι η Google καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της ευνοώντας τη δική της υπηρεσία συγκριτικών αγορών έναντι ανταγωνιστικών υπηρεσιών συγκριτικών αγορών", ανέφερε το σκεπτικό.

  Η Vestager επέβαλε κυρώσεις στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο στον κόσμο το 2017, επειδή ευνοούσε τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών για αγορές, ώστε να έχει αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των μικρότερων ευρωπαϊκών ανταγωνιστών της.

  Η έρευνα είχε ανοίξει το 2010, έπειτα από προσφυγές ανταγωνιστών, όπως η αμερικανική TripAdvisor ή η γαλλική μηχανή σύγκρισης Twenga.

  Εκτός από την καταβολή του προστίμου, είχε ζητηθεί από την Google να διορθώσει το πρόβλημα, με πρόβλεψη για ποινικές ρήτρες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ενώ η προσφυγή στη δικαιοσύνη συνεχιζόταν. Η εταιρεία αναγκάσθηκε να τροποποιήσει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνών της ώστε να δώσει περισσότερο χώρο στις ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

  Όμως αυτές οι τελευταίες δεν είναι ικανοποιημένες, εκτιμώντας ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με μη δίκαιο τρόπο.

  Η Google έχει πάντως τη δυνατότητα να αμφισβητήσει αυτή την απόφαση ενώπιον του ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΕ, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ