Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Νοε-2021 10:57

  Next: Αυξήθηκαν 17% οι πωλήσεις στο τρίμηνο

  Next: Αυξήθηκαν 17% οι πωλήσεις στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων Next, ανακοίνωσε πωλήσεις για το γ΄ τρίμηνο που διαμορφώθηκαν υψηλότερα κατά 17%, προτού η πανδημία διακόψει τις συναλλαγές, αλλά διατήρησε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης, καθώς αναμένει ότι οι πωλήσεις θα επιβραδυνθούν.

  Τόνισε ακόμη ότι η διαθεσιμότητα των αποθεμάτων έχει βελτιωθεί από τον Σεπτέμβριο, αλλά παρέμενε "δύσκολη”, με τις καθυστερήσεις στη διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού να επιδεινώνονται από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα δίκτυα μεταφορών και αποθήκευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Η Next τόνισε πως μέχρι σήμερα, οι περιορισμοί στα αποθέματα είχαν αντισταθμιστεί από ισχυρή υποκείμενη ζήτηση.

  "Αν και τα οικονομικά των καταναλωτών είναι σε καλή κατάσταση, οι αυξήσεις των τιμών σε βασικά αγαθά, όπως τα καύσιμα, μπορεί να μετριάσουν τη ζήτηση για άλλες αγορές”, προ΄έθεσε.

  Τον Σεπτέμβριο η Next είχε ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις στις οκτώ πρώτες εβδομάδες στο γ΄ τρίμηνο χρήσης, είχαν αυξηθεί 20%.

  Σήμερα ανακοίνωσε ότι έχουν αυξηθεί 14% στις τελευταίες πέντε εβδομάδες, στην περίοδο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 10%.

  Οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου (μέσω διαδικτύου), αυξήθηκαν 40%, ενώ οι πωλήσεις στα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, μειώθηκαν 6,1%.

  Ωστόσο, η Next αναβάθμισε τις εκτιμήσεις τέσσερις φορές μέσα στο έτος, διατηρώντας τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο που κάνουν λόγο για αύξηση 10% έναντι του 2019-2020

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ