Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Οκτ-2021 23:36

  Apple: Εντός προβλέψεων τα κέρδη, απογοήτευσαν -μολονότι ισχυρά αυξημένα- τα έσοδα στο τρίμηνο

  Η Apple έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε αξία τα 2 τρισ. δολάρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.51

  Πτωτικά κατά 4% κινείτο στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές η μετοχή της Apple, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία, στο πεδίο των εσόδων, κινήθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τα κέρδη κινήθηκαν στα επίπεδα που αναμένονταν από την αγορά.

  Παρ' όλα αυτά, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 29% σε σχέση με τα αντίστοιχα της ανάλογης περσινής περιόδου.

  Πιο ειδικά, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,24 δολ. (όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές), συνολικά στα 20,6 δισ. (έναντι 12,7 δισ. δολ. ή 73 σεντς ανά μετοχή περσι), ενώ τα έσοδα έφθασαν τα 83,36 δισ. δολ., έναντι 84,85 δισ. τα οποία ανέμεναν κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις οι αναλυτές.

  Η εταιρεία δεν είχε "πέσει" όσον αφορά τα έσοδα κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών από το δ' τρίμηνο του 2018.

  Ο CEO της Apple, Tim Cook, απέδωσε τα όποια ζητήματα σε μεγαλύτερα του αναμενομένου προβλήματα εφοδιασμού όσον αφορά τα iPhones, τα iPads και τα Mac.   

  Σύμφωνα με τον Cook, οι δυσκολίες αφορούσαν την έλλειψη chips, καθώς και διαταραχές στην παραγωγή στην Ασία λόγω της πανδημίας της Covid-19.

  Χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα για τα iPhone, τα Mac και την κατηγορία "Άλλα Προϊόντα", ενώ ισχυρότερα των προβλέψεων κινήθηκαν εκείνα στους τομείς των υπηρεσιών και των iPad.

  Το μεικτό περιθώριο της εταιρείας ξεπέρασε τις προσδοκίες (42,2% έναντι 42%).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ