Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Οκτ-2021 23:15

  Amazon: Απογοήτευσαν κέρδη, έσοδα και guidance, υποχωρεί η μετοχή

  ΗΠΑ: Παράνομη η απόλυση δύο εργαζομένων της Amazon
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.32

  Σημαντικά απόκλιση προς τα κάτω σε σχέση με τις προβλέψεις κατέγραψε η Amazon.com τόσο στα κέρδη και τα έσοδα για το γ' τρίμηνο, όσο και για τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της το δ' τρίμηνο, το οποίο περιλαμβάνει και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

  Τα προβλήματα στην αγορά εργασίας λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού, αλλά και οι ελλείψες στο πεδίο των αλυσίδων εφοδιασμού, που δυσκολεύουν τους λιανοπωλητές να γεμίζουν τα ράφια τους, κοστίζουν στην εταιρεία, με τη μετοχή της να υποχωρεί στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά περίπου 3%.

  Ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου προέβλεψε πωλήσεις δ' τριμήνου μεταξύ 130 και 140 δισ. δολ., με τους αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv να αναμένουν πωλήσεις 142,05 δισ. δολ.

  Από παιχνίδια μέχρι αθλητικά παπούτσια της Nike και laptop, η αγορά παρουσιάζει ελλείψεις που αναμένεται να επηρεάσουν το εμπόριο στην εορταστική περίοδο.

  Η Amazon κινήθηκε κάτω από τον πήχη και όσον αφορά πωλήσεις και κέρδη γ΄τρίμήνου, με τα έσοδα να αυξάνονται με τον πλέον χαμηλό ρυθμό από το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές επέστρεψαν σε κάποιο βαθμό στα φυσικά καταστήματα.

  Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 110,81 δισ. δολ., έναντι προβλέψεων για 111,60 δισ., ενώ πέρσι είχαν διαμορφωθεί σε 96,15 δισ. δολ.

  Τα καθαρά κέρδη κυμάνθηκαν στα 6,12 δολ. ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για 8,92 δολ.

  Συνολικά, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,2 δισ. δολ., έναντι 12,37 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι, στη μεγαλύτερη ετήσια πτώση τους από το β' τρίμηνο του 2017.

  Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Amazon Web Services

  Ο βραχίονας cloud της Amazon, ωστόσο, αναπτύχθηκε ταχύτερα των προσδοκιών των αναλυτών, καθώς εταιρείες συνεχίζουν να βασίζονται στις ισχυρές υποδομές του  στα πεδία του computing και της αποθήκευσης δεδομένων, για να τρέχουν τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές τους.

  Τα έσοδα της Amazon Web Services έφθασαν τα 16,11 δισ. στο τρίμηνο, αυξημένα κατά 39% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 15,48 δισ.

  Η AWS ήλεγχε περί το 41% της αγοράς υποδομών cloud το 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ