Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 09:55

  Robinhood: Απογοήτευσαν τα έσοδα, υψηλές ζημίες στο τρίμηνο - "Πλήγμα" για τη μετοχή

  Robinhood
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάτω της τιμής της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) υποχωρούσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η μετοχή της Robinhood, ηλεκτρονικής πλατφόρμας trading για μικροεπενδυτές, καθώς τα έσοδά της για το γ' τρίμηνο του 2021 απογοήτευσαν σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω πτώσης των επιπέδων συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα, κυρίως στο dogecoin.

  Η εταιρεία κατέγραψε ζημίες 1,32 δισ. ή 2,06 δολ. ανά μετοχή στο τρίμηνο, έναντι καθαρών ζημιών 11 εκατ. δολ. ή 5 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, ενώ σε έρευνα της FactSet προβλέπονταν ζημίες 67 σεντς ανά μετοχή.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 35%, στα 365 εκατ. δολ., έναντι 270 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, χαμηλότερα όμως από τις προβλέψεις των αναλυτών περί εσόδων 437 εκατ. δολ.

  "Η δραστηριότητα στα κρυπτονομίσματα υποχώρησε από τα ιστορικά υψηλά του προηγούμενου τριμήνου, οδηγώντας σε αισθητά λιγότερους λογαριασμούς στο β' τρίμηνο", ανέφερε η Robinhood, σημειώνοντας ότι οι "αρνητικοί παράγοντες" ενδεχομένως να συνεχιστούν στο δ' τρίμηνο.

  Για το τέταρτο τρίμηνο, δεν προβλέπονται έσοδα μεγαλύτερα των 325 εκατ. δολ., ενώ στο σύνολο του έτους προβλέπονται έσοδα 1,8 δισ., έναντι προβλέψεων για 2 δισ.

  Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή υποχωρούσε 8,77%, στα 36,10 δολ., ενώ η τιμή στην οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο κυμαινόταν στα 38 δολ. Τον Αύγουστο, είχε αγγίξει ιστορικό υψηλό, στα 85 ευρώ.

  Η Robinhood είναι ιδιοκτήτρια της ομώνυμης πλατφόρμας η οποία βρέθηκε τον Ιανουάριο στο επίκεντρο της επενδυτκής "φρενίτιδας" γύρω από τις λεγόμενες "meme stocks", μετοχές εταιρειών με προβλήματα τις οποίες μικροεπενδυτές εκτίνασσαν προκειμένου να πλήξουν τα hedge funds που διατηρούσαν σε αυτές short θέσεις. Ο συντονισμός αυτών των κινήσεων γινόταν κυρίως μέσω φόρουμ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ