Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Οκτ-2021 09:57

  Μειώθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο

  Επιχειρηματικότητα στη Μ. Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε τον Σεπτέμβριο, πριν από μια αναμενόμενη άνοδο των τιμών καταναλωτή αργότερα φέτος.

  Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 3,1% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία ONS, ελαφρώς χαμηλότερα από το 3,2% που κατέγραψε τον Αύγουστο.

  Η επιβράδυνση αποδίδεται σε μια μικρότερη ετήσια αύξηση των τιμών στα εστιατόρια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.

  Οι λογαριασμοί των εστιατορίων αυξήθηκαν κατακόρυφα τον Σεπτέμβριο του προηγουμένου έτους, μετά από το τέλος των κρατικών επιδοτήσεων για φαγητό έξω.

  Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί σημαντικά στους επόμενους μήνες, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας και των στρεβλώσεων στις προμήθειες.

  Η επιτάχυνση του πληθωρισμού δοκιμάζει τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Οι προσδοκίες ότι η ΒοΕ πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια στους επόμενους μήνες, έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά και από σχόλια μελών της κεντρικής τράπεζας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ