Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Οκτ-2021 12:25

  Η Πολωνία διπλασιάζει τα στρατεύματά της στα σύνορα με Λευκορωσία

  Η Πολωνία διπλασιάζει τα στρατεύματά της στα σύνορα με Λευκορωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν 6.000 Πολωνοί στρατιώτες φρουρούν πλέον τα σύνορα της χώρας με τη Λευκορωσία στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει η Βαρσοβία λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυναςτης Πολωνίας Μάριους Μπλάζτσακ.

  Η ανάπτυξη επιπρόσθετων στρατευμάτων σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση της στρατιωτικής πολωνικής παρουσίας στα σύνορα, καθώς μόλις το Σάββατο ο Μπλάζτσακ είχε αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών στη μεθόριο με τη Λευκορωσία σε περισσότερους από 3.000.

  "Σχεδόν 6.000 στρατιώτες από την 16η, 18η και 12η μεραρχία υπηρετούν στα πολωνο-λευκορωσικά σύνορα", ανέφερε ο Μπλάζτσακ στο Twitter.

  "Οι στρατιώτες παρέχουν υποστήριξη στη συνοριοφυλακή προστατεύοντας τα σύνορα της χώρας και μην επιτρέποντας την παράνομη διέλευση μεταναστών", σημείωσε.

  Η Συνοριοφυλακή ανέφερε ότι τη Δευτέρα έγιναν 612 απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βαρσοβία υποστηρίζουν ότι η ροή των μεταναστών έχει ενορχηστρωθεί από τη Λευκορωσία ως μια μορφή υβριδικού πολέμου με σκοπό να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις κυρώσεις που επέβαλε στο Μινσκ. Η Λευκορωσία έχει αρνηθεί κάτι τέτοιο.

  Η Πολωνία έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σχεδιάζει να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ