Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 15:02

  Στην Ουάσιγκτον ο Ζ. Μπορέλ για τις σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ

  Στην Ουάσιγκτον ο Ζ. Μπορέλ για τις σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου. Θα πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου με επίκεντρο τη σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, την προώθηση της διατλαντικής ατζέντας και τις πιεστικές διεθνείς εξελίξεις.

  Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Μπόρελ στην Ουάσινγκτον από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Πραγματοποιείται έπειτα από σειρά επαφών που είχε ήδη με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εξωτερικών 'Αντονι Μπλίνκεν, και στη συνέχεια της συνόδου κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο.

  Στις συνομιλίες του με τους εταίρους των ΗΠΑ, ο Ζοζέπ Μπορέλ θα υπογραμμίσει ότι η ισχυρή συμμαχία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η πανδημία και η οικονομική ανάκαμψη, η κλιματική αλλαγή και η δημοκρατική οπισθοδρόμηση, καθώς και η συνέχιση της διατήρησης των κοινών αξιών.

  Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ 'Αντονι Μπλίνκεν για να συζητήσουν τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής και πρωτοβουλίες για περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής σύμπραξης ΕΕ-ΗΠΑ και την προώθηση μιας ήδη στενής συνεργασίας στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας.

  Αργότερα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό 'Αμυνας των ΗΠΑ Κάθλιν Χικς για να συζητήσουν πώς να συνεχίσουν την ενισχυμένη διμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ