Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Οκτ-2021 17:01

  Οι δημοσκοπήσεις μιλούν: Οι πλειονότητα των Τουρκων πιστεύει ότι το κόμμα του Ερντογάν "πέφτει" το 2023

  Οι δημοσκοπήσεις μιλούν: Οι πλειονότητα των Τουρκων πιστεύει ότι το κόμμα του Ερντογάν "πέφτει" το 2023
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πλειοψηφία του 53,7% των ψηφοφόρων της Τουρκίας πιστεύει ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα χάσει την πρωτιά στις γενικές εκλογές του 2023,  αποκάλυψε μια πρόσφατη έρευνα της MetroPoll, την ώρα που μία άλλη δημοσκόπηση από την KONDA λίγες μέρες νωρίτερα είχε δείξει ότι στην πρώτη θέση της προτίμησης των Τούρκων ψηφοφόρων έρχεται η συμμαχία κεμαλιστών - Ακσενέρ.

  Μόνο το 37,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το ΑΚΡ θα παραμείνει στην εξουσία, παρόλο που ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στο 65,8% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΑΚΡ. Ακόμα, το 25,7% των ψηφοφόρων του AKP δεν προβλέπουν ότι το κόμμα τους θα παραμείνει στην εξουσία. 

  Μεταξύ των ψηφοφόρων του πολιτικού εταίρου του Ερντογάν, του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το ποσοστό που πιστεύει ότι το AKP θα παραμείνει στην εξουσία είναι 55,2% και μόνο το 38,3% πιστεύει ότι το κόμμα θα πέσει. 

  Η μεγάλη πλειοψηφία του 83,2% μεταξύ των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) πιστεύει ότι το AKP θα αποχωρήσει από το αξίωμα το 2023 και μόνο πάνω από το 10% πιστεύει ότι θα παραμείνει στην εξουσία. 

  Εν τω μεταξύ, το 79,7% των ψηφοφόρων του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) έκρινε ότι η θητεία του AKP θα λήξει το 2023. 

  Το AKP είχε επίσης αναδειχθεί ως το κόμμα με τη μεγαλύτερη πτώση του μεριδίου των ψηφοφόρων σε έρευνα του Αυγούστου από τη MetroΡoll, καθώς το 37% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων αποκαλύφθηκε ότι ήταν πρώην ψηφοφόροι του AKP. 

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα: 

  Η αντιπολίτευση της Τουρκίας "παίρνει" τους νέους ψηφοφόρους από τον Ερντογάν

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ