Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Οκτ-2021 10:23

  Santander: Προχωρά σε αγορές ίδιων μετοχών 841 εκατ. ευρώ

  Santander: Προχωρά σε αγορές ίδιων μετοχών 841 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα Santander ανακοίνωσε ότι ξεκινάει ένα πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών ύψους 841 εκατ. ευρώ.

  Είναι μέρος των σχεδίων που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, να πληρώσει 1,7 δισ. ευρώ (αντίστοιχα στο 40% των υποκείμενων κερδών α΄ εξαμήνου), στους μετόχους της μέσω μερισμάτων και αγορών ίδιων μετοχών.

  Οι μέτοχοι έχουν προθεσμία μέχρι 17 Δεκεμβρίου να παραδώσουν τις μετοχές τους, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση προς τις αρχές του χρηματιστηρίου.

  Η Santander ανέφερε πως ο αριθμός των μετοχών που μπορεί να αποκτηθούν θα εξαρτηθεί από τη μέση τιμή στην οποία εξαγοράζονται, αλλά δεν θα υπερβεί σε κάθε περίπτωση το 9,7% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

  Δήλωσε πως στόχος είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών με έναν τρόπο που θα διατηρήσει τη μέση τιμή αγοράς κάτω των 3,98 ευρώ.

  Υποθέτοντας ότι η μέση τιμή αγοράς στην οποία αποκτώνται οι μετοχές σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν 3,2580 ευρώ, η τιμή των μετοχών της Santander στις 5 Οκτωβρίου, ο μέγιστος αριθμός των μετοχών που θα αγοραστούν, θα είναι 258.133.824 ή το 1,49% του κεφαλαίου, ανέφερε η τράπεζα.

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήρε τους περιορισμούς για την εκ νέου καταβολή μερίσματος από τις τράπεζες και προγραμμάτων αγοράς μετοχών από τον Σεπτέμβριο, ένα μέτρο που είχε τεθεί σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ