Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Οκτ-2021 16:24

  ΔΝΤ: Η "κρυπτοποίηση" των αναδυόμενων αγορών ενδεχόμενη απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

  ΔΝΤ: Η "κρυπτοποίηση" των αναδυόμενων αγορών ενδεχόμενη απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H είσοδος των ψηφιακών νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές θα μπορούσε να οδηγήσει σε "κρυπτοποίηση” (cryptoization) των εν λόγω οικονομιών, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να υπονομεύσει τους συναλλαγματικούς και κεφαλαιακούς ελέγχους και να απειλήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

  Το bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο το τελευταίο έτος, καθώς αυξάνεται η δημοφιλία τους, με αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως το Βιτενάμ, η Ινδία και το Πακιστάν να προχωρούν σε γοργές κινήσεις για την υιοθέτησή τους, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων blockchain, Chainalysis.

  Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν, θεωρητικά, έναν φθηνότερο και ταχύτερο τρόπο διασυνοριακής μεταφοράς χρημάτων. Οι υποστηρικτές τους λένε ότι τα ψηφιακά νομίσματα, όπως και τα κρυπτονομίσματα σταθερής αξίας (stablecoins) θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην "προστασία” των αποταμιεύσεων από τον υψηλό πληθωρισμό ή τις διακυμάνσεις των τοπικών νομισμάτων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ