Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Σεπ-2021 19:10

  Ξεκινάει ευρωπαϊκό πρόγραμμα παρακολούθησης της ιδιοκτησίας ΜΜΕ

  Ξεκινάει ευρωπαϊκό πρόγραμμα παρακολούθησης της ιδιοκτησίας ΜΜΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόγραμμα το οποίο θα παρακολουθεί την ιδιοκτησία των Μέσων Ενημέρωσης χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ εγκαινίασε σήμερα η Επιτροπή.

  Το πρόγραμμα "Euromedia Ownership Monitor" αποτελεί ένα παρατηρητήριο που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Paris Lodron του Σάλτσμπουργκ και το οποίο θα παρέχει μια βάση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία των Μέσων Ενημέρωσης ανά χώρα, θα αξιολογεί συστηματικά τα σχετικά νομικά πλαίσια και θα εντοπίζει πιθανούς κινδύνους κατά της διαφάνειας στην ιδιοκτησία των Μέσων Ενημέρωσης.

  "Είναι όλο και πιο δύσκολο να καταλάβει κανείς σε ποιον ανήκουν τα Μέσα Ενημέρωσης στην ΕΕ. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την κατάσταση αυτή, διότι στη δημοκρατία οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος τους παρέχει πληροφορίες. Το νέο αυτό εργαλείο θα συμβάλει στην κατανόηση της αγοράς των Μέσων Ενημέρωσης και θα τροφοδοτήσει τις μελλοντικές πολιτικές πρωτοβουλίες", δήλωσε η αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, Βιέρα Γιούροβα.

  Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν προσέθεσε ότι "τα ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης αποτελούν βασικό πυλώνα των δημοκρατιών μας, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας η επισήμανση και η καταπολέμηση των απειλών που αντιμετωπίζουν. Είμαστε αποφασισμένοι να παρουσιάσουμε νέες πρωτοβουλίες, όπως ο νόμος για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και να ενισχύσουμε τη στήριξή μας για έργα που προωθούν τη διαφάνεια στον τομέα της ενημέρωσης".

  Το νέο αυτό εργαλείο θα τροφοδοτεί τις αξιολογήσεις της πολιτικής και τις κανονιστικές αξιολογήσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη στήριξη της ελευθερίας και της πολυφωνίας των Μέσων Ενημέρωσης. Θα ταυτοποιεί επίσης την ιδιοκτησία των Μέσων Ενημέρωσης, καθιστώντας πιο ορατά πιθανά ζητήματα συγκέντρωσης και βελτιώνοντας την κατανόηση της αγοράς των Μέσων Ενημέρωσης. Στο έργο αυτό, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει ως τον Σεπτέμβριο του 2022, η ΕΕ παρέχει στήριξη ύψους 1 εκατ. ευρώ.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ