Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Σεπ-2021 21:01

  Βρετανία: Το ένα τρίτο των πρατηρίων της BP έχει "ξεμείνει" από βενζίνη - ντίζελ, εν μέσω "αγορών πανικού"

  Βρετανία: Το ένα τρίτο των πρατηρίων της BP έχει "ξεμείνει" από βενζίνη - ντίζελ, εν μέσω "αγορών πανικού"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BP, δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής καυσίμων στη λιανική στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει ότι το ένα τρίτο των πρατηρίων της στη χώρα έχει "ξεμείνει" από τα βασικά καύσιμα τα οποία πωλεί, μετά από ημέρες "αγορών πανικού" από τους καταναλωτές στη χώρα.

  "Με την έντονη ζήτηση των τελευταίων ημερών, εκτιμούμε ότι περίπου το 30% των πρατηρίων του δικτύου μας δεν διαθέτουν πλέον αποθέματα των βασικών καυσίμων που πωλούμε", ανέφερε η BP σε ανακοίνωσή της την Κυριακή.  Η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, αναφέρει ότι η πλειονότητα των 1.200 σημείων εξυπηρετήσής της στο Η.Β. συνεχίζει να διαθέτει καύσιμα και να εξυπηρετεί το κοινό.

  Η έλλειψη οδηγών φορτηγών οχημάτων, απότοκο σε μεγάλο βαθμό της εξόδου του Η.Β. από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό βρετανικών σούπερ μάρκετ σε ελλείψεις στα ράφια και άρχισε να πλήττει και τους σταθμούς ανεφοδιασμού των καταναλωτών με καύσιμα για τα οχήματά τους την περασμένη εβδομάδα. 

  Οι BP και Exxon Mobil βρίσκονται μεταξύ των εταιρειών που έχουν αναφέρει ότι η έλλειψη οδηγών έχει επηρεάσει τη λειτουργία των πρατηρίων τους, ενώ η EG Group ανακοίνωσε ότι θέτει πλαφόν αγοράς καυσίμων στις 30 βρετανικές λίρες (στερλίνες), που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο του ρεζερβουάρ ενός μέσου αυτοκινήτου στη Βρετανία.

  Η κρίση οδήγησε τον πρωθυπουργό του Η.Β. Μπόρις Τζόνσον να δεχθεί το αίτημα του κλάδου και να εκδώσει προσωρινές βίζες εργασίας σε εκατοντάδες αλλοδαπούς οδηγούς, από σήμερα μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς της χώρας.

  Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν 5.000 βίζες για οδηγούς και 5.500 για εργαζόμενους στον κλάδο της πτηνοτροφίας.  Αρμόδιοι φορείς, ωστόσο, εκτιμούν ότι η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον 100.000 οδηγούς βαρέων οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών της, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

  Προβλήματα λόγω αυξημένης ζήτησης καταγράφει στα πρατήριά της και η Royal Dutch Shell, η οποία επίσης χαιρέτισε τα μέτρα της κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ