Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Σεπ-2021 10:03

  Lagarde: Περιορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης στην Evergrande

  Lagarde: Περιορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης στην Evergrande
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:14

  Καθησυχαστική εμφανίστηκε μιλώντας στο CNBC η πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια κρίση χρέους της Evergrande στην Ευρώπη.

  "Το εξετάζουμε. Το παρακολουθούμε, και είχα μια ενημέρωση νωρίτερα καθώς πιστεύω ότι όλες οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι αλληλένδετες”, ανέφερε μιλώντας στο CNBC.

  "Έχω πολύ ζωντανές μνήμες από τις τελευταίες εξελίξεις στο χρηματιστήριο της Κίνας που είχαν επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Αλλά στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη συγκεκριμένα, η άμεση έκθεση θα είναι περιορισμένη”, ανέφερε η Lagarde.

  Οι δηλώσεις έρχονται σε μια στιγμή που τα χρηματιστήρια παγκοσμίως βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή για τα τεράστια προβλήματα χρέους της Evergrande.

  Οι επενδυτές φοβούνται ότι η εταιρεία, η οποία έχει δει την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί τους τελευταίους μήνες, εν μέσω μιας εκτεταμένης καταστολής από το Πεκίνο σε εξαιρετικά μοχλευμένες κατασκευαστικές, θα αθετήσει τις πληρωμές για σειρά ομολόγων αυτή την εβδομάδων.

  Η πρόεδρος της ΕΚΤ όταν ερωτήθηκε εάν η ΕΚΤ ήταν προετοιμασμένη για την προοπτική μιας χαοτικής, παγκόσμιας επίπτωσης σε περίπτωση κατάρρευσης της Evergrande, απάντησε ότι "όπως σας είπα, προς το παρόν, αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι επιπτώσεις και η έκθεση, αφορούν στην Κίνα. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις ΗΠΑ, αλλά μπορώ να πω πως για την Ευρώπη η άμεση έκθεση είναι περιορισμένη”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ