Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Σεπ-2021 11:49

  Evergrande Group: Προτεραιότητα να παραδοθούν οι κατοικίες και να εξαργυρωθούν τα προϊόντα asset management

  Evergrande Group: Προτεραιότητα να παραδοθούν οι κατοικίες και να εξαργυρωθούν τα προϊόντα asset management
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση είχαν τα μέλη της διοίκησης της Evergrande Group το βράδυ της Τετάρτης, στην οποία ο πρόεδρος κάλεσε τα στελέχη της εταιρείας να διασφαλίσουν την ποιοτική παράδοση των ακινήτων και την εξαργύρωση των προϊόντων διαχείρισης πλούτου.

  Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 17,62%.

  Υπάρχει αυξανόμενη πολιτική πίεση στην εταιρεία να αναλάβει δράση, καθώς οι αγοραστές κατοικιών και οι επενδυτές λιανικής γίνονται όλο και πιο εξοργισμένοι για το ότι έχουν τοποθετήσει τις αποταμιεύσεις τους στα ακίνητα και σε προϊόντα της υπερχρεωμένης Evergrande.

  Με υποχρεώσεις 305 δισ. Δολαρίων, η Evergrande δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις  για τα ομόλογά της και οι επενδυτές ανησυχούν ότι η όλη υπόθεση εξαπλώνεται σε πιστωτές, μεταξύ των οποίων και τράπεζες στην Κίνα και στο εξωτερικό.

  Οι αγορές παγκοσμίως παρακολουθούν στενά εάν η Evergrande θα είναι σε θέση να πληρώσει τους τόκους στο ένα ομόλογο που είναι εκπεφρασμένο σε δολάρια, μετά από την "ένεση” της Τράπεζας της Κίνας με 90 δισ. Γουάν (13,9 δισ. Δολάρια) στο τραπεζικό σύστημα και την ανακοίνωση μονάδας της Evergrande ότι είχε "διευθετήσει” μια πληρωμή κουπονιού σε ένα ομόλογο.

  Ο πρόεδρος της Evergrande τόνισε στο προσωπικό τη σημασία του να αρχίσουν ξανά οι κατασκευές και να έχουν "μια εξαιρετικά υπεύθυνη στάση” προς τους επενδυτές που θέλουν να εξαργυρώσουν τα προϊόντα τους, προσθέτοντας ότι είναι κορυφαία προτεραιότητα της εταιρείας.

  Ο πρόεδρος έχει επαναλάβει αυτά τα μηνύματα σε αρκετές περιστάσεις αυτόν τον μήνα, καθώς εκτιμά ότι εκκρεμούν προϊόντα 40 δισ. Γουάν (6 δισ. Δολαρίων) και εκατοντάδες χιλιάδες ατελών κατοικιών για να παραδώσει στους αγοραστές.

  Η εταιρεία το Σάββατο τόνισε ότι έχει αρχίσει να αποπληρώνει τους επενδυτές στα προϊόντα της διαχείρισης πλούτου με ακίνητα, και οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για την εξαργύρωση των προϊόντων τους για φυσικά assets, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους επενδυτικούς τους συμβούλους ή να επισκεφτούν τα τοπικά γραφεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ