Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Σεπ-2021 10:23

  H κρίση της Evergrande θα πλήξει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

  H κρίση της Evergrande θα πλήξει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κρίση χρέους της Evergrande θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αλλά πιθανότητα να έχει ελάχιστο αντίκτυπο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας σύμφωνα με πρώην σύμβουλο της κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, όπως αναφέρει το CNBC. 

  Η Εvergrande είναι η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο με το συνολικό χρέος της να φτάνει τα $300 δισ. Η εταιρεία δυσκολεύεται να πληρώσει τους δανειστές της και προειδοποίησε τους επενδυτές ότι ίσως να μην μπορέσει να πληρώσει μια βασική πληρωμή που έχει αυτή την εβδομάδα. 

  "Ο αντίκτυπος είναι στην πραγματική οικονομία γιατί με την αθέτηση της Evergrande θα υπάρξει επιβράδυνση στην εξέλιξη πολλών έργων" δήλωσε ο Li Daokui, πρώην σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζα της Κίνας. 

  "Έτσι ο αντίκτυπος από την αγορά ακινήτων θα φανεί στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για το επόμενο έτος λόγω της επιβράδυνσης της χρηματοδότησης για ολόκληρο τον τομέα" δήλωσε ο Li. 

  Πρόσθεσε επίσης ότι η αθέτηση πληρωμών από την Evergrande θα έχει ελάχιστη επίδραση στο κινεζικό χρηματοπιστωτικό σύστημα επειδή δεν υπάρχουν παράγωγα που να βασίζονται στο χρέος της εταιρείας. 

  Σύμφωνα με το CNBC, τα παράγωγα είναι σύνθετοι χρηματοοικονομικοί τίτλοι που αντλούν αξία από ένα περιουσιακό στοιχείο όπως είναι οι μετοχές και τα ομόλογα.

  "Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς να προβλέψουμε ποιο θα είναι ο καθαρός αντίκτυπος αυτής της κρίσης. Θα έλεγα αυτή την στιγμή με έναν πρόχειρο υπολογισμό μου, 1 μονάδα βάσης στην αύξηση του ΑΕΠ... αν το πράγμα έχει τεθεί από τώρα υπό έλεγχο" δήλωσε. 

  Η Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα δήλωσε την Τετάρτη ότι διατήρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Κίνας στο 8,1% για το 2021 και στο 5,5% για το 2022. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ