Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 18:46

  Dudley: Οι ανησυχίες από την Κίνα δεν θα αλλάξουν την πορεία της Fed

  Dudley: Οι ανησυχίες από την Κίνα δεν θα αλλάξουν την πορεία της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ανησυχίες για τον κινεζικό κλάδο των ακινήτων που έχουν προκαλέσει κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές δεν αναμένεται να αποτρέψουν την Federal Reserve από το να δώσει ένα νέο μήνυμα πως οδεύει για τον περιορισμό των αγορών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει, δήλωσε σήμερα ο πρώην διοικητής της New York Fed, William Dudley.

  "Δεν θα αντιδράσουν σε μικρές μεταβολές των αγορών και δεν θα αναβάλλουν τον περιορισμό [των αγορών] βάσει αυτού. Θα πρέπει να αλλάξουν τις οικονομικές τους προβλέψεις" πρώτα, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. "Στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι πραγματικά πρόωρο να φτάσουμε σε ένα τέτοιο συμπέρασμα". 

  Τα όσα συμβαίνουν στην Κίνα έχουν σημασία και για την παγκόσμια και για την αμερικανική οικονομία, πρόσθεσε ο Dudley. Ωστόσο, εκτίμησε ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve, στη συνεδρίαση τους αυτή την εβδομάδα, θα δείξουν στις αγορές ότι παραμένουν σε πορεία να ξεκινήσουν τον περιορισμών των αγορών στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. 

  Ο Dudley δήλωσε επίσης ότι η Fed "θα πρέπει να είναι λίγο πιο ευέλικτη" στο πότε θα ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια της, προκειμένου να διαβεβαιώσει τους Αμερικανούς ότι η πρόθεση της είναι να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.  

  "Εάν  οι πληθωριστικές προσδοκίες απαγκιστρωθούν, αυτό θα είναι πρόβλημα για τον πραγματικό πληθωρισμό και η άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να αντιδράσουν", δήλωσε. Από την άλλη πλευρά, εάν περισσότεροι αξιωματούχοι υιοθετήσουν την εκτίμηση για μια αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος, "αυτό ενδεχομένως να μειώσει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο η Fed να καθυστερήσει", πρόσθεσε ο Dudley.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ