Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 09:51

  JD Sports: Ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ για το α΄ εξάμηνο

  JD Sports: Ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ για το α΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η JD Sports Fashion ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ για το α΄ εξάμηνο, κυρίως χάρη στην ισχυρή ζήτηση για sneakers και αθλητικά ειδη καθώς χαλαρώνουν τα lockdowns, αλλά δεν διανέμει προσωρινό μέρισμα, υποδηλώνοντας ωστόσο μεγαλύτερο συνολικό μέρισμα για τη χρήση.

  Η μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών της Βρετανίας ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των αγοραστών παραμένει χαμηλός σε πολλές χώρες και οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα αποτρέπουν τις δραστηριότητες της από το να έχει ισχυρή ζήτηση σε κάποιες κατηγορίες, όπως ποδήλατα και εξαρτήματα σχετιζόμενα με την ποδηλασία.

  Η εταιρεία προβλέπει ότι τα προ φόρων κέρδη για το σύνολο της χρήσης που λήγει στις 29 Ιανουαρίου, θα διαμορφωθούν τουλάχιστον στα 750 εκατ. στερλίνες.

  Στο προηγούμενο έτος ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 348,5 εκατ. στερλίνες και 399,9 εκατ. στερλίνες για τη χρήση 2019.

  Η JD Sports έχει επεκταθεί επιθετικά τα τελευταία χρόνια, εξαγοράζοντας αμερικανικές ανταγωνιστικές όπως η Finish Line, η DTLR και η Footasylum, καθώς αξιοποιεί τη στροφή που επικρατεί γενικότερα προς τα αθλητικά είδη ή τα άνετα αθλητικά ενδύματα που μπορεί να φορεθούν οπουδήποτε, λόγω της πανδημίας και της απομακρυσμένης εργασίας.

  Η JD Sports ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και εκτάκτων αυξήθηκαν στα 439,5 εκατ. στερλίνες στο εξάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου, από τα 61,9 εκατ. στερλίνες το 2020 και από 158,6 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ