Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 15:30

  ΗΠΑ: Πολύ λιγότερες του αναμενομένου οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, υπό το βάρος της Δέλτα

  Όλο το σχέδιο για νέες θέσεις εργασίας το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη μικρότερη αύξηση εδώ και επτά μήνες παρουσίασαν τον Αύγουστο οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, εν μέσω εκτίναξης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στη χώρα, δυσκολεύοντας μια πιθανή απόφαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να αρχίσει να αντιστρέφει τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας.

  Οι θέσεις εργασίας στη χώρα (πλην του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα) αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 235.000, ενώ τα στοιχεία για τον Ιούλιο αναθεωρήθηκαν στα 1,05 εκατ. για τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας. Η ανεργία υποχώρησε στο 5,2%.

  Η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg ήταν για αύξηση κατά 733.000 θέσεις εργασίας για τον Αύγουστο.

  Η επιβράδυνση των νέων προσλήψεων αποτυπώνει τόσο τους φόβους για τις επιπτώσεις του κύματος της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και τη δυσκολία για την κάλυψη των κενών θέσεων στην αγορά εργασίας.

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που έχει ήδη επηρεάσει την καταναλωτική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και των υπαλλήλων στα γραφεία, έχει οδηγήσει πιθανότητα τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο φειδωλές στις προσλήψεις και έχει αποτρέψει πολλούς εργαζόμενους από την αναζήτηση θέσεων εργασίας.

  Αξιωματούχοι της Fed έχουν τονίσει εμφατικά τη σημασία των στοιχείων για την απασχόληση όσον αφορά τις αποφάσεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας και συγκεκριμένα για το πότε θα αρχίσει να μειώνει τις εκτεταμένες αγορές περιουσιακών στοιχείων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ