Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Αυγ-2021 12:43

  Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 2% στο β΄ τρίμηνο

  ευρώ Ευρωζώνη χρήμα δάνεια ταμείο ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 2% στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης, Eurostat, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό έδωσε ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα μετά από μια σύντομη ύφεση.

  Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Eurostat αναφέρει πως η απασχόληση στην ευρωζώνη αυξήθηκε 0,5% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

  Η υγιής αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έρχεται να συνδυαστεί με την ανάπτυξη 13,6% σε ετήσια βάση, όταν η οικονομία της ευρωζώνης υπέστη τη χειρότερη φάση της πανδημίας.

  Η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ αναθεωρήθηκε ελαφρώς πτωτικά από τις αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat για ανάπτυξη 13,7%, που ανακοινώθηκαν στο τέλος Ιουλίου

  Η τριμηνιαία ανάπτυξη ήρθε μετά από δύο τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ με την οικονομία της ευρωζώνης να συρρικνώνεται 0,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 και κατά 0,3% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

  Η αύξηση στο ΑΕΠ τροφοδοτήθηκε από την αύξηση στην απασχόληση κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, με τον δείκτη να αυξάνεται 0,5% σε τριμηνιαία βάση και 1,8% σε ετήσια βάση.

  Η ετήσια ανάπτυξη ήταν υπεράνω των εκτιμήσεων για 1,5%, μετά από σειρά πτώσεων.

  Παρά την ισχυρή ανάκαμψη στο β΄ τρίμηνο, η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει 3% μικρότερη σε σχέση με το 2019, σε αντίθεση με την αμερικανική και την κινεζική, που βρέθηκαν ξανά πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ