Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Αυγ-2021 23:42

  Airbnb: Εκτίναξη εσόδων στο β' τρίμηνο, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα

  Airbnb: Εκτίναξη εσόδων στο β' τρίμηνο, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Airbnb ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα έσοδα της για το β' τρίμηνο σχεδόν τετραπλασιάστηκαν σε 1,3 δισ. δολάρια από 335 εκατ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,26 δισ. δολάρια.

  Τα έσοδα της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση κατά 299% σε ετήσια βάση, ενώ ξεπέρασαν τα προ πανδημίας επίπεδα, αφού ήταν αυξημένα κατά 10% σε σχέση με τα έσοδα για το β' τρίμηνο του 2019.  

  Η ακαθάριστη αξία των κρατήσεων σκαρφάλωσε στα 13,4 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 11,56 δισ. δολάρια, αφού κατέγραψε αύξηση 320% σε ετήσια βάση και 37% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2019. Οι κρατήσεις διανυκτερεύσεων αυξήθηκαν κατά 197% σε σχέση με πέρυσι που ήταν στα 83,1 εκατομμύρια, ωστόσο ήταν μειωμένες κατά 1% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

  Η Airbnb περιόρισε επίσης τις ζημιές της στα 68 εκατομμύρια δολάρια ή 11 σεντς ανά μετοχή, από ζημιές 576 εκατομμυρίων δολαρίων ή 2,18 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 217 εκατ. δολάρια, το οποίο περιλαμβάνει αποζημίωση βάσει μετοχών και άλλα έξοδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της FactSet είχαν προβλέψει ζημιά 264 εκατ. δολαρίων ή 36 σεντς ανά μετοχή.

  Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 2% στην κανονική συνεδρίαση και έκλεισε στα 151,15 δολάρια. 

  Η Airbnb ξεπέρασε τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της στις online κρατήσεις ταξιδιών, την Expedia Group και τη Booking Holdings, των οποίων τα έσοδα και οι ακαθάριστες κρατήσεις που ανακοίνωσαν πρόσφατα για το β' τρίμηνο παρέμειναν χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2019. Ωστόσο, η Airbnb επικαλέστηκε τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία και τη μετάλλαξη Δέλτα για να μην παράσχει συγκεκριμένο outlook για το γ' τρίμηνο, αν και αναμένει σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  "Αναμένουμε ότι τα έσοδα για το γ' τρίμηνο του 2021 θα είναι τα ισχυρότερα τριμηνιαία έσοδα που έχουμε καταγράψει ποτέ", ανέφερε η Airbnb σε επιστολή προς τους μετόχους. Αν και η εταιρεία αναμένει ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν σε ετήσια βάση, ωστόσο εκτιμά ότι θα μειωθούν σε σχέση με το φετινό β' τρίμηνο και την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ