Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Αυγ-2021 14:55

  Moderna: Αποτελεσματικό κατά 93% το εμβόλιο έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση

  Moderna: Αποτελεσματικό κατά 93% το εμβόλιο έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού είναι κατά περίπου 93% αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, παρουσιάζοντας σχεδόν καμία αλλαγή από την αποτελεσματικότητα του 94% που αναφέρθηκε στις αρχικές κλινικές δοκιμές.

  Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από εκείνο που ανακοίνωσαν οι Pfizer / BioNTech την περασμένη εβδομάδα, όταν και ανέφεραν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους μειώνεται κατά περίπου 6% κάθε δύο μήνες, πέφτοντας σε περίπου 84% έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

  Υπενθυμίζεται ότι τα εμβόλια τόσο της Moderna όσο και των Pfizer / BioNTech βασίζονται στην τεχνολογία mRNA.

  "Το εμβόλιο μας παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 93% μέσα σε έξι μήνες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί μια σημαντική νέα απειλή, για αυτό πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.

  Ωστόσο, μια τρίτη δόση θα είναι απαραίτητη πριν από τη χειμερινή περίοδο, καθώς τα επίπεδα αντισωμάτων είναι πιθανό να μειωθούν, ανέφερε η Moderna.

  Εν τω μεταξύ, η Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει άδεια για μια τρίτη δόση αργότερα αυτόν τον μήνα και ορισμένες χώρες όπως το Ισραήλ έχουν αρχίσει ή σχεδιάζουν να αρχίσουν να χορηγούν τρίτη δόση σε ηλικιωμένους ή ευάλωτους ανθρώπους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ