Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 20:31

  Η Uber εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού διαχείρισης αλυσίδων εφοδιασμού Transplace έναντι $2,25 δισ.

  Η Uber εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού διαχείρισης αλυσίδων εφοδιασμού Transplace έναντι $2,25 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Uber Freight, το τμήμα φορτηγών της Uber, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης στόλων Transplace, σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία στα 2,25 δισ. δολάρια.

  Η Uber Freight θα εξαγοράσει την Transplace από την TPG Capital, την πλατφόρμα private equity εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων TPG, η οποία απέκτησε την Transplace το 2017. 

  Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί με έως 750 εκατ. δολάρια σε κοινές μετοχές της Uber και το υπόλοιπο ποσό σε μετρητά.

  Πρόκειται για μια σπάνια κίνηση από την πλευρά της Uber, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει περιορίσει την δραστηριότητά της στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και των ιπτάμενων ταξί. Αντ' αυτών, η εταιρεία επέλεξε να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει το τμήμα Uber Eats, εξαγοράζοντας την εταιρεία παράδοσης αλκοολούχων προϊόντων Drizly και την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων Postmates.

  Ο επικεφαλής της Uber Freight, Lior Ron, δήλωσε σε συνέντευξή του στο "TechCheck" του CNBC ότι η συμφωνία αποτελεί συνέχεια του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας, που είναι να φέρει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη βιομηχανία. 

  Η Transplace δημιουργεί λογισμικό που βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις αλυσίδες εφοδιασμού τους για την αποστολή εμπορευμάτων. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες λογισμικού για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την εφοδιαστική στον κόσμο.

  Η Uber Freight, που αποτελεί ξεχωριστό τμήμα της Uber, προσφέρει παρόμοια εργαλεία λογισμικού για τη διαχείριση αλυσίδων εφοδιασμού και αποστολής. Η Uber Freight αναφέρει ότι διαθέτει πάνω από 70.000 μεταφορείς στο δίκτυό της που μεταφέρουν αντικείμενα για εταιρείες.

  Η Uber Freight κατέγραψε έσοδα 301 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αυξημένα κατά 51% σε ετήσια βάση. Παρά την ανάπτυξη, η Uber Freight συνεισφέρει μόνο ένα μικρό κομμάτι των συνολικών εσόδων της Uber, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από την υπηρεσία μεταφορών επιβατών και την παράδοση τροφίμων.

  Η συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει το τμήμα φορτηγών της Uber να γίνει κερδοφόρο. Η εταιρεία εκτιμά ότι η εξαγορά θα μπορούσε να την βοηθήσει ώστε το τμήμα φορτηγών να εμφανίσει προσαρμοσμένα EBITDA έως το τέλος του 2022

  Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ