Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 19:04

  Α. Φάουτσι: Η συζήτηση για ενισχυτική δόση δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια

  Α. Φάουτσι: Η συζήτηση για ενισχυτική δόση δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Δρ Άντονι Φάουτσι δήλωσε στο CNBC ότι τα ενισχυτικά εμβόλια κατά της Covid-19 είναι προς το παρόν περιττά.

  "Η συζήτηση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια είναι μια προετοιμασία εκ μέρους των [φαρμακευτικών] εταιρειών μαζί με το NIH και το CDC και άλλους, ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που μπορεί να χρειαστεί ενισχυτική δόση", υπογράμμισε ο Φάουτσι.

  "Αλλά όταν το μεταφράζετε αυτό σε: "Θα χρειαστούμε ενίσχυση - όλοι θα πάρουν ενισχυτική δόση", αυτό δεν είναι σωστό. Ακόμα δεν έχουμε εμβολιάσει αρκετούς ανθρώπους στην πρώτη φάση αυτής της διαδικασίας", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η συζήτηση γύρω από τις ενισχυτικές δόσεις "δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου".

  Τη Δευτέρα, εκπρόσωποι της Pfizer συναντήθηκαν με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας για να υποστηρίξουν την πιθανή ανάγκη για ενισχυτικά εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία ετοιμάζεται να ζητήσει άδεια στις ΗΠΑ για μια τρίτη δόση του εμβολίου της.

  Η Pfizer ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναπτύσσει επίσης ένα ενισχυτικό εμβόλιο για την καταπολέμηση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης "Δ" -πλέον, το κυρίαρχο στέλεχος του ιού στις ΗΠΑ- δηλώνοντας ότι έχει αρχίσει να βλέπει εξασθένηση της ανοσίας που παρέχει το εμβόλιο δύο δόσεων που ανέπτυξε μαζί με την BioNTech.

  Ωστόσο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία αντικρούουν την πίεση της Pfizer για την τρίτη δόση, λέγοντας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζονται ενισχυτικά εμβόλια αυτή τη στιγμή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ