Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 11:44

  Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα ψάχνει τρόπους να αυξήσει έστω και λίγο τα αποθεματικά της

  Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα ψάχνει τρόπους να αυξήσει έστω και λίγο τα αποθεματικά της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αναθεώρησε την Πέμπτη τους κανονισμούς της για τις απαιτήσεις αποθεματικών "για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού νομισματικής μεταφοράς".

  Η τράπεζα αύξησε τους δείκτες υποχρεωτικών ελάχιστων αποθεματικών για καταθέσεις/συμμετοχές συναλλάγματος (FX) κατά 200 μονάδες βάσης για όλες τις κατηγορίες ωρίμανσης.

  "Το ανώτατο όριο για την κατοχή FX θα μειωθεί από 20% σε 10% για τα αποθεματικά τουρκικής λίρας. Η διευκόλυνση θα τερματιστεί την 1η Οκτωβρίου 2021", ανέφερε η τράπεζα σε δήλωσή της.

  Με την απόφαση αυτή, η τράπεζα ανέφερε ότι αναμένει ότι τα απαιτούμενα αποθέματα τουρκικής λίρας και FX θα αυξηθούν κατά περίπου 13,2 δισ. τουρκικές λίρες και 2,7 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

  "Οι καταθέσεις FX/τα κεφάλαια συμμετοχής που διατίθενται από τις 25 Ιουνίου 2021 και μετατρέπονται σε καταθέσεις/κεφάλαια συμμετοχής τουρκικών λιρών μετά την ημερομηνία αυτή θα εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις από αποθεματικά", ανέφερε η τράπεζα.

  "Πρόσθετο ποσοστό αμοιβής θα εφαρμοστεί στα απαιτούμενα αποθεματικά τουρκικής λίρας για αύξηση του μεριδίου της τουρκικής λίρας στο συνολικό κεφάλαιο καταθέσεων/συμμετοχών στο τραπεζικό σύστημα".

  Οι αλλαγές "θα τεθούν σε ισχύ από την ημερομηνία υπολογισμού της 19ης Ιουλίου 2021 με την περίοδο τήρησης να αρχίζει στις 6 Αυγούστου 2021", προστίθεται στη δήλωση.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Τουρκία: Δημιουργήθηκε η Επιτροπή Σταθερότητας Τιμών για να ενισχυθεί η καταπολέμηση του πληθωρισμού

  * Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Αναμένουμε ανάπτυξη 20% το β' τρίμηνο - Σε χαμηλό ημέρας η τουρκική λίρα

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ