Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 21:44

  Ο Μπουρλά προτρέπει τον Μπάιντεν να αναλάβει πρωτοβουλία για τη μείωση του κόστους των φαρμάκων

  αλβέρτος-μπουρλάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Inc., Άλμπερτ Μπουρλά, κάλεσε την Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να προχωρήσει σε μια διακομματική σύμπραξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το υψηλό κόστος των φαρμάκων.

  Ο Μπάιντεν έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αναλάβει την πρωτοβουλία για "τη σημαντική μείωση του κόστους των φαρμάκων για τους ασθενείς, που σήμερα είναι προβληματικό”, τόνισε ο Μπουρλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Balance of Power” στην τηλεόραση του Bloomberg. 

  Το κόστος των φαρμάκων που πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους "είναι κάτι που χρήζει διόρθωσης, και μάλιστα επειγόντως”, σημείωσε ο Μπουρλά. Πρόσθεσε ότι τα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας θα ήταν πρόθυμα να συμβάλλουν στην κάλυψη του κόστους μιας τέτοιας μεταρρύθμισης, αλλά θέλουν να διασφαλίσουν ότι η συνεισφορά τους θα κατευθυνθεί άμεσα στη μείωση του κόστους που πληρώνουν οι ασθενείς.

  "Δεν θέλουμε να δώσουμε χρήματα που θα καταλήξουν στην "μαύρη τρύπα” του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

  Ο Μπουρλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των μεταρρυθμίσεων που θα ήθελε να δει από την κυβέρνηση. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer από κοινού με την BioNTech ανέπτυξε ένα από τα εμβόλια mRNA για την καταπολέμηση του κορονοϊού, που μαζί με τα εμβόλια της Moderna και της Johnson & Johnson συνέβαλε στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Ο Μπουρλά ρωτήθηκε αν ανησυχούσε ότι η καλή διάθεση που δημιούργησαν τις κινήσεις της Pfizer για την ανάπτυξη και την παραγωγή του εμβολίου θα μπορούσαν να αντιστραφούν από τις συνολικές ενέργειες του κλάδου σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων. "Ξέρω ότι η φήμη κερδίζεται σταγόνα σταγόνα", είπε, "αλλά χάνεται πολύ γρήγορα”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ