Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 13:08

  Η Γερμανία βγάζει από τη λίστα επικίνδυνων ταξιδιωτικών προορισμών περιοχές της Ελλάδας

  HSBC: 'Πάμε παραλία!' - Η ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα θα εκτοξεύσει το ΑΕΠ το 2021-2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.36

  Η Γερμανία έχει αφαιρέσει αρκετές χώρες και περιοχές από τη λίστα με τα επικίνδυνα κράτη για ταξίδια εξαιτίας του κορονοϊού.

  Όπως ανέφερε σήμερα το Ινστιτούτο Robert Koch για μολυσματικές ασθένειες, οι χώρες είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Αυστρία, η Κύπρος και ορισμένες περιοχές στην Ελλάδα.

  Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα, το Άγιον Όρος και οι περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Πελοποννήσου αφαιρούνται από την Κυριακή 13 Ιουνίου (ώρα 00:00) από τις "περιοχές κινδύνου" για την Γερμανία.

  Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου "Ρόμπερτ Κοχ", οι συγκεκριμένες περιοχές δεν θεωρούνται πλέον "επικίνδυνες" λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού.

  Σημειώνεται πως η γερμανική τουριστική αγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη "δεξαμενή" τουριστών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 καταγράφηκαν 4 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ.

  Η άνοδος των κρατήσεων από τη Γερμανία θεωρείται κομβικής σημασίας, όχι μόνο εξαιτίας των δυνατοτήτων της αγοράς, αλλά και επειδή η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικών εσόδων για την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως όλα δείχνουν, θα αργήσει να εκκινήσει, αφού η χώρα μας εντάσσεται προς το παρόν στην πορτοκαλί λίστα και οι Βρετανοί πρέπει να μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα. 

  Πέρσι σύμφωνα με την ΤτΕ, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 61,6% και διαμορφώθηκαν μόλις στα 1,135 δισ. ευρώ, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση παρουσίασε πτώση κατά 62,1% και διαμορφώθηκε στις 1.526 εκατ. ταξιδιώτες.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Τουρισμός: Πάνω από 800 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό από σήμερα έως τέλος Ιουνίου

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ