Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιουν-2021 10:04

  Tesla: Αποχώρησε αιφνίδια ένας από τους 3 "υπαρχηγούς" του Έλον Μασκ

  Tesla Model 3
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χώρισαν οι δρόμοι της Tesla με τον Ζερόμ Γκιγιέν, κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας που βρισκόταν στο δυναμικό της εδώ και μια δεκαετία και από τον Μάρτιο ήταν επικεφαλής της μονάδας βαρέων φορτηγών.

  Ο Γκιγιέν ήταν ένα από τα τρία κορυφαία στελέχη που διοικούν την Tesla στο πλευρό του Έλον Μασκ και αποχώρησε από την εταιρεία στις 3 Ιουνίου. Ήταν ο "εγκέφαλος" πίσω από την αύξηση της παραγωγής του Model 3 το 2018. Ο Γκιγιέν είχε διατελέσει στο παρελθόν επικεφαλής της μονάδας αυτοκινήτων της Tesla.

  "Είναι μια τεράστια και απρόσμενη απώλεια", σχολιάζει στο Bloomberg ο Pierre Ferragu, αναλυτής της New Street Research η οποία έχει θέσει σύσταση "buy" για τις μετοχές της Tesla. 

  Ο Γκιγιέν, γαλλικής καταγωγής, εντάχθηκε στο δυναμικό της Tesla το φθινόπωρο του 2010 ως διευθυντής προγράμματος για το Model S, το πρωτοπόρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που άνοιξε τον δρόμο για το crossover Model X και το Model 3 που ακολούθησαν.

  Ο Γκιγιεν πήρε πολύμηνη άδεια από την εταιρεία το 2015, αλλά επέστρεψε το 2016 για να ηγηθεί του προγράμματος φορτηγών Semi. Πήρε προαγωγή το 2018 και ανέλαβε επικεφαλής της μονάδας αυτοκινήτων. Συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία μιας γραμμής συναρμολόγησης αυτοκινήτων που ήταν ήταν καθοριστική για να παραδώσει η εταιρεία το Model 3.

  Η αιφνίδια αποχώρησή του αφήνει τον Μασκ, τον οικονομικό διευθυντή Zachary Kirkhorn και τον Drew Baglino, ανώτερο αντιπρόεδρο υπεύθυνο για τη μηχανική συστημάτων κίνησης και ενέργειας, στην ηγετική τριανδρία της εταιρείας, η οποία έχει περισσότερους από 70.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

  "Τον ευχαριστούμε για τη μεγάλη συνεισφορά του και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία", ανέφερε η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την αποχώρηση του Γκιγιέν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ