Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 14:17

  Βέλγιο: Αναστέλλεται η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson για άτομα κάτω των 41 ετών μετά από έναν θάνατο

  Βέλγιο: Αναστέλλεται η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson για άτομα κάτω των 41 ετών μετά από έναν θάνατο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.00

  Η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson για άτομα κάτω των 41 ετών μετά τον θάνατο μιας γυναίκας που παρουσίασε σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό της, σύμφωνα με το Reuters.

  "Η διυπουργική διάσκεψη αποφάσισε να χορηγήσει προσωρινά το εμβόλιο της J&J στον γενικό πληθυσμό από την ηλικία των 41 ετών, εν αναμονή μιας πιο λεπτομερούς ανάλυσης κινδύνων-οφελών από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA)", αναφέρουν οι Βέλγοι αξιωματούχοι Υγείας στην ανακοίνωσή τους.

  Η γυναίκα -η οποία ήταν κάτω των 40 ετών- πέθανε στις 21 Μαΐου, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρή θρόμβωση και μειωμένα αιμοπετάλια, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Η γυναίκα πέθανε πρόσφατα σε βελγικό νοσοκομείο αναφέρει και η εφημερίδα La Libre, ενώ επικαλούμενη πληροφορίες της εφημερίδας Nieuwsblad σημειώνει ότι πρόκειται για διπλωμάτη από την Σλοβενία.

  Επίσης, το γαλλόφωνο βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο rtbf επισημαίνει ότι "πρόκειται για άτομο που εργάζεται σε πρεσβεία και εμβολιάζεται από τον εργοδότη του. Δεν συμμετείχε στη βελγική εκστρατεία εμβολιασμού".

  Οι παραδόσεις του εμβολίου της J&J στο Βέλγιο ανέρχονται μέχρι στιγμής σε περίπου 40.000, με το 80% των δόσεων να έχουν χορηγηθεί σε άτομα άνω των 45 ετών.

  Η J&J δήλωσε στις 20 Απριλίου ότι θα συνεχίσει την κυκλοφορία του εμβολίου της στην Ευρώπη με προειδοποίηση στην ετικέτα του, αφού ζήτησε από τις χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, να διακόψουν τη χρήση του εν μέσω ανησυχιών για πιθανή σύνδεσή του με περιστατικά θρομβώσεων.

  Η J&J δήλωσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί σαφής αιτιώδης σχέση μεταξύ των θρόμβων και του εμβολίου της, ενώ ο EMA υποστήριξε ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των όποιων κινδύνων.

  Το εμβόλιο μιας δόσης της Janssen χρησιμοποιείται κυρίως στο Βέλγιο για τον κατ' οίκον εμβολιασμό των ηλικιωμένων και για ορισμένες ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των αστέγων και των μεταναστών χωρίς χαρτιά.

  Οι βελγικές αρχές ζήτησαν τη συμβουλή του ΕΜΑ για να αξιολογήσει ενδεχόμενη σύνδεση του θανάτου της γυναίκας με τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της J&J και αναμένεται η τελική γνωμοδότηση του EMA.

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα: 

  ΕΕ: Την Παρασκευή η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους 12-15 ετών

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ