Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 16:30

  Λαγκάρντ: Πολύ νωρίς για να συζητηθεί η περιστολή των αγορών ομολόγων

  Λαγκάρντ: Πολύ νωρίς για να συζητηθεί η περιστολή των αγορών ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αρχίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξετάζει τον περιορισμό του έκτακτου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το Reuters.  

  Πρόκειται για το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω πανδημίας (pandemic emergency purchase programme – PEPP), το συνολικό ποσό του οποίου ανέρχεται σε 1,85 τρισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022 και, σε κάθε περίπτωση, μέχρις ότου η ΕΚΤ κρίνει ότι η κρίση του κορονοϊού έχει λήξει. 

  "Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε τις ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες χρησιμοποιώντας το PEPP και να το κάνουμε αυτό τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022", δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λισαβόνα.

  "Είναι πολύ νωρίς και στην πραγματικότητα είναι περιττό να συζητάμε μακροπρόθεσμα θέματα. Τον Ιούνιο [στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής] θα εστιάσουμε στις ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες για την οικονομία γενικά και για όλους τους τομείς", πρόσθεσε. 

  Τις προηγούμενες εβδομάδες κάποια μέλη της ΕΚΤ, μεταξύ των οποίων ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot, τάχθηκαν υπέρ μιας σταδιακής συζήτησης για την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ