Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 15:11

  EMA: Να μην γίνεται δεύτερη δόση του AstraZeneca σε ασθενείς με θρόμβους

  Γερμανία: Στο μικροσκόπιο το εμβόλιο της Astrazeneca μετά το 'πάγωμα' των εμβολιασμών στο Βερολίνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :16:27

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της νόσου COVID-19 δεν θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα που παρουσίασαν θρόμβους στο αίμα με χαμηλά αιµοπετάλια μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης, όπως μεταδίδει το Reuters.  

  Ο Οργανισμός σημειώνει επίσης ότι οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για σημάδια για περίοδο τριών εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό. 

  Οι τελευταίες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έγιναν στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αξιολόγησης των σπάνιων, αλλά σοβαρών περιπτώσεων θρομβώσεων που πιθανώς συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca και επίσης με το εμβόλιο της J&J.

  Συνέστησε παράταση για τη ρεμδεσιβίρη

  Επίσης, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο ΕΜΑ συνέστησε την παράταση της έγκρισης μάρκετινγκ υπό όρους, για ένα έτος, για τη ρεμδεσιβίρη, το μόνο φάρμακο που έχει εγκριθεί για χρήση στην περιοχή.

  Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι η επιτροπή CHMP διαπίστωσε ότι τα οφέλη από το φάρμακο υπερέβαιναν τους κινδύνους, αν και η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει περισσότερα στοιχεία έως το τέλος του έτους για την επόμενη προγραμματισμένη ανανέωση.

  Η ρεμδεσιβίρη, που πωλείται με την επωνυμία Veklury, εγκρίθηκε υπό όρους τον Ιούλιο του περασμένου έτους για τη θεραπεία του COVID-19 σε ενήλικες και εφήβους άνω των 12 ετών με πνευμονία που απαιτούν υποστήριξη οξυγόνου.

   


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ