Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 18:26

  Πρώτη έγκριση μη δυτικού εμβολίου κατά του Covid από τον ΠΟΥ, του κινεζικού της Sinopharm

  Πρώτη έγκριση μη δυτικού εμβολίου κατά του Covid από τον ΠΟΥ, του κινεζικού της Sinopharm
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή την έγκριση εκ μέρους του του εμβολίου της κινεζικής κρατικής Sinopharm κατά της COVID-19 για έκτακτη χρήση κατά της νόσου.

  Το εμβόλιο είναι ένα από τα δύο βασικά σκευάσματα που έχουν παραχθεί και χρησιμοποιούνται στην Κίνα και έχει ήδη χορηγηθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους στην ασιατική χώρα και εκτός αυτής. Γίνεται το πρώτο σκεύασμα το οποίο έχει παραχθεί σε μη δυτική χώρα το οποίο λαμβάει την έγκριση του ΠΟΥ.

  Πρόκειται επίσης για την πρώτη φορά που ο οργανισμός εγκρίνει κινεζικό εμβόλιο για οποιαδήποτε μεταδοτική νόσο.

  Σύμφωνα με τους επιτελείς του ΠΟΥ, η Sinopharm συμφώνησε να παράσχει στον οργανισμό επιπλέον στοιχεία από τις κλινικές μελέτες γύρω από το εμβόλιο, ενώ η απόσταση μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του τοποθετείται στις 2 με 3 εβδομάδες.

  Η έγκριση επιτρέπει την ένταξη του εμβολίου της Sinopharm στο πρόγραμμα COVAX, που έχει ως στόχο την παροχή εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως σε φτωχότερες χώρες.

  Ο ΠΟΥ μέχρι σήμερα είχε εγκρίνει κατά σειρά τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Johnson&Johnson και, την περασμένη εβδομάδα, εκείνο της Moderna.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ