Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 13:18

  Αξιωματούχοι του Τζέρσεϊ θα συναντηθούν με τους ψαράδες - Περιπολικά πλοία στέλνει η Γαλλία

  Αξιωματούχοι του Τζέρσεϊ θα συναντηθούν με τους ψαράδες - Περιπολικά πλοία στέλνει η Γαλλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αξιωματούχοι από το νησί του Τζέρσεϋ στο Κανάλι της Μάγχης συμφώνησαν να συναντήσουν εκπροσώπους ενός γαλλικού στολίσκου από μηχανότρατες που έπλευσε σε λιμάνι του Τζέρσεϊ για να διαμαρτυρηθούν για περιορισμούς στα δικαιώματα αλιείας, δήλωσε η κυβέρνηση του Τζέρσεϊ.

  Ο υπουργός Εξωτερικών Σχέσεων του Τζέρσεϊ, Ίαν Γκορστ, δήλωσε: "Συναντιόμαστε με Γάλλους αλιείς σήμερα το πρωί για να ακούσουμε τις ανησυχίες τους σχετικά με τα αλιευτικά δικαιώματα".

  Την ίδια ώρα το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε την Πέμπτη ότι είχε στείλει δύο περιπολικά σκάφη στα ύδατα γύρω από το Τζέρσεϊ, αντίστοιχα με την χτεσινή κίνηση της Βρετανίας, η οποία έστειλε επίσης δύο πλοία.

  Η Γαλλία είναι πρόθυμη να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στο Βρετανικό Νησί του Τζέρσεϊ, όπου οι Γάλλοι ψαράδες έχουν διαμαρτυρηθεί για τους περιορισμούς μετά το Brexit, δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας την Πέμπτη. Ο αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας πρόσθεσε ότι η Γαλλία θεωρούσε την κατάσταση στο Τζέρσεϊ ήρεμη, αλλά επίσης είπε ότι η ρητορική της Βρετανίας για το θέμα είχε επιδεινώσει την κατάσταση. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ