Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 22:55

  Οι ΗΠΑ του Μπάιντεν στηρίζουν την άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της Covid-19

  Οι ΗΠΑ του Μπάιντεν στηρίζουν την άρση της πατέντας των εμβολίων κατά της Covid-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.38

  Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στηρίζει την άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά της COVID-19, ανακοίνωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το Διεθνές Εμπόριο (θέση ομόβαθμή υπουργού)  Katherine Tai την Τετάρτη.

  Η θέση διατυπώθηκε στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης για μια τέτοια κίνηση διά μέσου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

  Ωστόσο, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και μεγάλη συζήτηση, καθώς οργανισμοί όπως ο ΠΟΕ λειτουργούν με όρους ομοφωνίας και συναίνεσης.

  Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οποίος έχει καλέσει επανειλημμένα όλες τις χώρες - μέλη του οργανισμού να υποστηρίξουν την πρόταση για άρση της πατέντας, την οποία έχουν υποβάλει η Ινδία και η Νότια Αφρική στον ΠΟΕ, ανέφερε μέσω Twitter: "Πρόκειται για μνημειώδη στιγμή στη μάχη κατά της #COVID19. Η δέσμευση του @POTUS Τζο Μπάιντεν & της @USTradeRep πρέσβη Tai στην υποστήριξη της άρσης της προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων ως προς τα εμβόλια αποτελεί δυναμικό παράδειγμα ηγεσίας των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προκλήσεων σε παγκόσμια κλίμακα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ