Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Μαϊ-2021 18:25

  Γέλεν: Ίσως χρειαστεί αύξηση επιτοκίων για να μην υπερθερμανθεί η οικονομία των ΗΠΑ

  Γέλεν: Ίσως χρειαστεί αύξηση επιτοκίων για να μην υπερθερμανθεί η οικονομία των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν παραδέχτηκε την Τρίτη ότι τα επιτόκια ενδέχεται να χρειαστεί να αυξηθούν για να κρατήσουν αντίσταση στην αυξανόμενη ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ που προκαλείται από τρισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την τόνωσή της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

  "Ίσως τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν κάπως για να βεβαιωθούμε ότι η οικονομία μας δεν θα υπερθερμανθεί", δήλωσε η Γέλεν σε ένα οικονομικό σεμινάριο που παρουσίασε το The Atlantic. "Παρόλο που οι πρόσθετες δαπάνες είναι σχετικά μικρές ως προς το μέγεθος της οικονομίας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιες πολύ μικρές αυξήσεις στα επιτόκια".

  "Η οικονομία μας πρέπει να είναι ανταγωνιστική και παραγωγική", πρόσθεσε.

  Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα είναι πρόβλημα για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς οι αυξήσεις των τιμών κατά την ανάκαμψη θα πρέπει να είναι παροδικές. 

  Αργότερα, μιλώντας σε μια εκδήλωση της Wall Street Journal, διευκρίνισε προηγούμενες παρατηρήσεις ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν μετριοπαθώς για να αποτραπεί η υπερθέρμανση της οικονομίας: "Δεν είναι κάτι που προβλέπω ή προτείνω", είπε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ