Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Απρ-2021 18:11

  AstraZeneca: Ανακοινώθηκαν 41 νέα περιστατικά θρόμβων στη Βρετανία μετά τους εμβολιασμούς

  Γερμανία: Στο μικροσκόπιο το εμβόλιο της Astrazeneca μετά το 'πάγωμα' των εμβολιασμών στο Βερολίνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι υπήρξαν 41 νέα περιστατικά θρόμβων αίματος μετά από εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca, ωστόσο τονίζουν ότι τα οφέλη του εμβολίου συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων για την πλειονότητα των ανθρώπων.

  Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση σχετικά με τις παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA) ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν συνολικά 209 περιστατικά θρόμβων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, σε σύγκριση με τα 168 που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

  Σύμφωνα με ελέγχους του εμβολίου της AstraZeneca σχετικά με το ζήτημα των θρόμβων, υψηλότερη συχνότητα εμφανίζεται σε νεότερους ανθρώπους, όπως γράφει το Reutrers. Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, έχουν συστήσει να χορηγείται το εμβόλιο μόνο σε άτομα πάνω από μια ορισμένη ηλικία.

  Ακόμη, η MHRA ανέφερε ότι καταγράφηκαν 41 θάνατοι μετά τους θρόμβους στη Βρετανία, κατά 9 περισσότεροι σε σχέση με την περασμένοι εβδομάδα.

  Σημειώνεται πως στη Βρετανία έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Παράλληλα, τέσσερα περιστατικά θρόμβων αναφέρθηκαν μετά από μια δεύτερη δόση, αλλά η MHRA δεν ανέφερε πόσες δεύτερες δόσεις έχουν χορηγηθεί.

  Η Βρετανία έχει προχωρήσει σε σύσταση τα άτομα κάτω των 30 ετών να λαμβάνουν ένα εναλλακτικό εμβόλιο έναντι του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς η MHRA διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με θρόμβους με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων και εξετάζεται εάν θα αλλάξουν οι συστάσεις και για άτομα κάτω των 40 ετών.

  Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι παρενέργειες αυτές είναι σπάνιες και ανέφερε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ