Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 19:14

  Το τουρκικό ΥΠΕΞ ψέγει όσους προβάλουν το sofagate και ρίχνει την ευθύνη... στο πρωτόκολλο της ΕΕ

  Το τουρκικό ΥΠΕΞ ψέγει όσους προβάλουν το sofagate και ρίχνει την ευθύνη... στο πρωτόκολλο της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όπως "πολιτική" ήταν η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, έτσι "πολιτική" είναι και η έκταση που έλαβε το soafgate εντός της ΕΕ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

  Η συζήτηση "δεν έχει καμία σχέση με το να είσαι Ευρωπαίος, γυναίκα, με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ή τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", ανέφερε το ΥΠΕΞ την Τετάρτη.

  Υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρχαν κακές προθέσεις, το υπουργείο σε γραπτή δήλωση είπε ότι το ζήτημα ήταν αποτέλεσμα έλλειψης συντονισμού και αμέλειας στο ίδιο το πρωτόκολλο της ΕΕ.

  Το υπουργείο επέκρινε επίσης άλλες χώρες που χρησιμοποίησαν το περιστατικό ως υλικό για πολιτικές συζητήσεις και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η χώρα συνδέεται με διακρίσεις λόγω φύλου.

  "Η Τουρκία ανταποκρίθηκε στα αιτήματα που έλαβε. Στην Τουρκία, σύμφωνα με τις διεθνείς ρυθμίσεις πρωτοκόλλου, δεν υπάρχει διαφορετική ρύθμιση για τους αξιωματικούς ανάλογα με το φύλο τους ", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών και υπογράμμισε ότι η επίσκεψη των επικεφαλής της ΕΕ, η συνάντηση και τα αποτελέσματά της έχουν μεγαλύτερη σημασία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ