Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 13:16

  H Tesla πούλησε το 10% των bitcoin που διέθετε

  H Tesla πούλησε το 10% των bitcoin που διέθετε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 10% των Bitcoin που διέθετε πούλησε η Τesla σύμφωνα με τον Elon Musk μια κίνηση που έγινε, όπως δήλωσε, για να αποδείξει τη ρευστότητα του, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι διατήρησε την προσωπική του επένδυση στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. 

  Η έκθεση με τα αποτελέσματα της Tesla, όπως αναφέρει το Bloomberg, δείχνει ότι η εταιρεία - η οποία αγόρασε περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια bitcoin νωρίτερα φέτος- απέκτησε από την πώληση έσοδα ύψους 101 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μασκ δήλωσε στο Twitter ότι στην ουσία  προσπαθούσε "να αποδείξει τη ρευστότητα του Bitcoin ως εναλλακτική λύση για τη διατήρηση μετρητών στον ισολογισμό".

  Το ισχυρότερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο νωρίτερα το πρωί κινούταν ανοδικά κατά 2,3% στα  $54.503. Υπενθυμίζεται πως έχει καταγράψει πτώση από την κορυφή των 64.870 δολαρίων στα μέσα Απριλίου αλλά παραμένει κατά 7% ενισχυμένο σε σχέση με πέρυσι. 

  Tην ίδια ώρα που αρκετοί εξακολουθούν να θεωρούν "επικίνδυνη" την επένδυση σε bitcoin, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Zachary Kirkhorn δήλωσε ότι η εταιρεία πιστεύει στην μακροπρόθεσμη αξία του bitcoin. 

  Για αρκετούς αναλυτές τόσο το bitcoin όσο και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα είναι καθαρά κερδοσκοπικές επενδύσεις και όχι νόμιμες εναλλακτικές λύσεις για τα μετρητά. Για παράδειγμα η BCA Research υποστηρίζει ότι το Bitcoin δεν μπορεί να πετύχει ως απόθεμα αξίας λόγω της μεταβλητότητάς του. Παρόλα αυτά ο Μασκ είναι μεγάλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων και στα τέλη του περασμένου μήνα ανακοίνωσε ότι η Tesla έχει αρχίσει να δέχεται πληρωμές για τα οχήματά της σε Bitcoin. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ