Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Απρ-2021 21:42

  Συνιδρύτρια BioNTech για κορονοϊό: Θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου και ετήσιος εμβολιασμός

  Συνιδρύτρια BioNTech για κορονοϊό: Θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου και ετήσιος εμβολιασμός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επικεφαλής ιατρική υπάλληλος της BioNTech δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν πιθανώς και τρίτη δόση εμβολίου, καθώς η προστασία κατά του ιού εξαφανίζεται, συμφωνώντας με προηγούμενα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.

  Η Δρ. Οζλέμ Τουρετζί, συνιδρύτρια και CMO της BioNTech, η οποία ανέπτυξε ένα εμβόλιο με την Pfizer, είπε ότι αναμένει επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού σε ετήσια βάση, όπως για την εποχιακή γρίπη. Αυτό συμβαίνει επειδή, είπε, οι επιστήμονες αναμένουν ότι η ανοσία που προκαλείται από εμβόλια έναντι του ιού θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

  Τα σχόλια της Τουρετζί έρχονται αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου ότι οι άνθρωποι θα χρειαστούν πιθανώς μια ενισχυτική δόση, ή τρίτη δόση, του εμβολίου Covid-19 εντός 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό. Είπε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζονται επιπλέον εμβολιασμούς κάθε χρόνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ