Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 23:49

  NASA: Συμβόλαιο $2,9 δισ. με τη SpaceX του Έλον Μασκ

  Μεγάλη νίκη του Μασκ στην “κούρσα” των δισεκατομμυριούχων για την κατάκτηση του διαστήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας του Έλον Μασκ, SpaceX, σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη NASA την Παρασκευή, για να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός συστήματος προσσελήνωσης προκειμένου να μεταφέρει δύο αστροναύτες στη Σελήνη "και να ανοίξει τον δρόμο για τη βιώσιμη σεληνιακή εξερεύνηση”.

  Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA, το οποίο έχει στόχο την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη, σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες και διεθνείς συνεργάτες, αλλά και να λειτουργήσει ως "προετοιμασία” για την αποστολή αστροναυτών στον Άρη.

  Η επιλογή της SpaceX ήταν "προς το συμφέρον" της υπηρεσίας, δήλωσε η Λάιζα Γουάτσον-Μόργκαν, η υπεύθυνη του προγράμματος αυτού, ανακοινώνοντας ότι η αποστολή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και εντός του 2024.

  Σημειώνεται ότι η SpaceX ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι σκοπεύει να στείλει αργότερα φέτος τέσσερις τουρίστες στο διάστημα και συγκεκριμένα σε τροχιά, στο πλαίσιο μιας αποστολής ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση ενός παιδικού νοσοκομείο.

  Τον προηγούμενο μήνα, πάντως, ο πρωτότυπος πύραυλος Mars Starship της εταιρείας εξερράγη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ