Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 20:41

  Νέες "κορώνες" Ερντογάν: Τα πλοία μας έτοιμα να πλεύσουν στην Κύπρο αν χρειαστεί

  Νέες "κορώνες" Ερντογάν: Τα πλοία μας έτοιμα να πλεύσουν στην Κύπρο αν χρειαστεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ποιες διερευνητικές, ποια προσπάθεια προσέγγισεις με τη Δύση, ποιες απειλές για κυρώσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τη μία και μοναδική του προσπάθεια, να προσεγγίσει υποψήφιους ψηφοφόρους στην μάχη που επίκειται το 2023.

  Αγνοώντας κάθε έκκληση και εντολή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνεται στους ψηφοφόρους του και στον τουρκικό λαό προβάλλοντας μία τουρκία αντάξια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, εμπνέοντας έτσι την άνοδο πιστών στο νέο δόγμα του ιδίου και του συν αυτώ στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

  Έτσι και σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε νέους είπε: "Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς".

  Όμως δεν έμεινε στα οπαδικά σχόλια που κάνουν λόγο για ζήλεια της Ελλάδας, πέρασε και στην Κύπρο η οποία... τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της: "στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία".

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Ερντογάν-Ντμπέιμπα υπέγραψαν 5 συμφωνίες: "Επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας στο τουρκο-λυβικό μνημόνιο"

  * Σύμβουλος Ερντογάν: Καμία χώρα δεν μπορεί να πιέσει την Τουρκία να εγκαταλείψει τη Λιβύη

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ