Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 11:10

  Συρρικνώθηκε για όγδοο συνεχόμενο μήνα ο τομέας των υπηρεσιών της Ιταλίας

  Ιταλία, “έτοιμη” για δάνεια από τον ESM - Ποιοι ακολουθούν, τι περιμένει η Αθήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο τομέας των υπηρεσιών της Ιταλίας συρρικνώθηκε για όγδοο συναπτό μήνα, τον Μάρτιο, και με οριακά ταχύτερο ρυθμό από ό,τι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα την Τετάρτη.

  Ο Δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας της IHS Markit για τις υπηρεσίες ανήλθε στο 48,6 από 48,8 το Φεβρουάριο, παραμένοντας κάτω από το ορόσημο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συστολή καθώς οι περιορισμοί διασποράς του κορονοϊού συνέχισαν να επιβαρύνουν τον κλάδο.

  Η μέση πρόβλεψη σε μια έρευνα του Reuters σε 17 αναλυτές είχε δείξει ότι ο δείκτης θα έφτανε στο 49,0.

  Ο υπο-δείκτης για νέες επιχειρήσεις μειώθηκε σε 48,6 από 50,2. Ο αριθμός του Φεβρουαρίου ήταν η πρώτη ένδειξη ανάπτυξης μέσα σε ένα χρόνο.

  Ο δείκτης υπηρεσιών PMI κατέρρευσε στο χαμηλό ρεκόρ του 10,8 τον Απρίλιο του 2020, αντικατοπτρίζοντας τον σοβαρό αντίκτυπο του πρώτου κύματος του κορονοϊού στην Ιταλία. Αυξήθηκε τους επόμενους τρεις μήνες και έφτασε το 50 τον Ιούλιο πριν ολισθήσει ξανά.

  Η έρευνα για τον τομέα των κατασκευών, που κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου, έδειξε ότι η δραστηριότητα επεκτάθηκε για ένατο συνεχή μήνα τον Μάρτιο και με τον ταχύτερο ρυθμό σε 21 χρόνια.

  Τα εργοστάσια, σε αντίθεση με πολλές υπηρεσίες, παρέμειναν ανοιχτά μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

  Ο σύνθετος δείκτης για υπηρεσίες και μεταποίηση αυξήθηκε σε 51,9 το Μάρτιο από 51,4 το Φεβρουάριο, στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ