Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Απρ-2021 17:43

  Σοβαρή επίθεση χάκερ εναντίον θεσμών της ΕΕ - "Χτυπήθηκε" και η Κομισιόν

  Βορειοκορεάτες χάκερς “επιτέθηκαν” σε 9 οργανισμούς ανάπτυξης εμβολίων κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια σειρά από θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επλήγησαν από σημαντική κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα.

  Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι ορισμένοι φορείς της ΕΕ "αντιμετώπισαν ένα συμβάν ασφάλειας στην υποδομή ΙΤ τους". Ο εκπρόσωπος είπε ότι η εγκληματολογική ανάλυση του περιστατικού βρίσκεται ακόμη στην αρχική της φάση και ότι είναι πολύ νωρίς για την παροχή οριστικών πληροφοριών για τη φύση της επίθεσης.

  "Συνεργαζόμαστε στενά με την CERT-EU, την ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για όλα τα θεσμικά όργανα, οργανισμούς και οργανισμούς της ΕΕ και αρμόδιο για το συμβάν", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Μέχρι στιγμής, δεν εντοπίστηκε σημαντική παραβίαση πληροφοριών".

  Η επίθεση ήταν αρκετά σοβαρή, ώστε να ειδοποιηθούν ανώτεροι αξιωματούχοι της Επιτροπής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg που επικαλείται άτομο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα. Το ίδιο άτομο είπε ότι το περιστατικό ήταν μεγαλύτερο από τις συνήθεις επιθέσεις που έπλητταν τακτικά την ΕΕ. Ένας άλλος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι το προσωπικό είχε πρόσφατα προειδοποιηθεί για πιθανές απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ