Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Απρ-2021 18:29

  Ερντογάν για απόστρατους ναυάρχους: "Κακόβουλη προσπάθεια" από "συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους"

  Επίθεση φιλίας Ερντογάν μετά τον πάγο Μπάιντεν στην Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η διακήρυξη των απόστρατων ναυάρχων υπέρ της Συνθήκης του Μοντρέ, υπερέβαινε την ελευθερία έκφρασης και είχε επιπτώσεις πραξικοπήματος, αν και πρόσθεσε ότι παραμένει δεσμευμένος από τη Συνθήκη.

  "Κακόβουλη προσπάθεια" αποκαλεί σε δηλώσεις του, τη διακήρυξη των απόστρατων ναυάρχων, ο Τούρκος πρόεδρος, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί υποτιμητικά "συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους". 

  Μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της σύλληψης των 10 αποστράτων, μετά τη δημοσιοποίηση της θέσης τους, ο Ερντογάν είπε:

  "Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε λίγο πριν, αξιολογήσαμε λεπτομερώς τις συζητήσεις για το ζήτημα που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της χώρας μας για 2 ημέρες. Είναι σίγουρα μια κακόβουλη προσπάθεια όσο αφορά τις συζητήσεις διακυβέρνησης που πραγματοποιήθηκαν εν τω μέσω της νυκτός. Κανένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί κάτι τέτοιο σε συλλογικό επίπεδο. Δεν έχουμε δει αυτούς τους ναυάρχους και τους διπλωμάτες να συναντιούνται στο πρόσφατο παρελθόν για να εκδώσουν μια δήλωση υποστήριξης για τη χώρα μας στον αγώνα μας από την Κύπρο ως το Καραμπάχ. Και πάλι, δεν τους είδαμε να είναι δίπλα στο έθνος μας ενάντια στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. 

  Ο λόγος για τη συζήτηση σίγουρα δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης. Μερικοί από αυτούς μιλούν σε διάφορα μέσα. Δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για κανέναν από αυτούς για τις δηλώσεις τους. Αλλά μέσα στη νύχτα, δεν είναι ποτέ αποδεκτό για 104 συνταξιούχους ναυάρχους να κάνουν μια τέτοια προσπάθεια. Αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί ελευθερία έκφρασης. Ο λόγος για την έντονη αντίδραση του έθνους μας στη δημοσιευμένη δήλωση είναι ότι είναι μια πολύ μεγαλύτερη εκστρατεία. Οι λεγόμενοι διανοούμενοι έχουν στοχεύσει το νόμο, το εκτελεστικό και το δικαστικό σώμα.

  Συναντηθήκαμε σήμερα για να εξηγήσουμε στο έθνος μας τι συνέβη. Κάθε επίθεση κατά της δημοκρατίας στην Τουρκία πραγματοποιείται μετά από μια τέτοια κοινοποίηση. Αυτό έκαναν στον αείμνηστο Μεντερές. Προσπάθησαν να εκφοβίσουν τις κυβερνήσεις πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου με τον ίδιο τρόπο. Δεδομένου ότι αντιδράσαμε έντονα σε αυτές τις προσεγγίσεις στη δική μας κυβέρνηση, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Έχουμε την πιο αποτελεσματική στάση απέναντι σε απειλές κατά της εθνικής βούλησης, το έθνος μας γνωρίζει καλά από την πρόσφατη ιστορία μας. Για αυτόν τον λόγο, αποκαλύπτουμε όλη μας τη στάση απέναντι στη δημοσιευμένη δήλωση. Το έθνος μας βλέπει ποιος υπερασπίζεται τη δημοκρατία και ποιος βρίσκεται με τους πραξικοπηματίες. Ας ελπίσουμε ότι θα παρουσιάσουμε αυτά τα γεγονότα στις εκλογές του 2023 κατά τη διακριτική ευχέρεια του έθνους μας".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ