Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 19:11

  Deutsche Bank: Δεν περιμένει να καταγράψει ζημιές από την υπόθεση της Archegos Capital Management

  Deutsche Bank: Δεν περιμένει να καταγράψει ζημιές από την υπόθεση της Archegos Capital Management
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Deutsche Bank AG έχει μειώσει σημαντικό τον κίνδυνο από την έκθεση της στην Archegos Capital Management, χωρίς να καταγράψει ζημιές, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  "Περιορίζουμε τις μη ουσιαστικές εναποµένουσες θέσεις πελατών στις οποίες δεν περιμένουμε να καταγράψουμε ζημιές", αναφέρει εκπρόσωπος της τράπεζας χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στην Archegos Capital Management. 

  Η έκθεση της Deutsche Bank στην Archegos Capital Management, η οποία προκάλεσε ρευστοποιήσεις άνω των 20 δισ. δολ. προκαλώντας κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές, βρίσκεται στη βασική χρηματιστηριακή μονάδα την οποία ο διευθύνων σύμβουλος, Christian Sewing συμφώνησε να μεταβιβάσει στην BNP Paribas SA το 2019. 

  Η πολύπλοκη διαδικασία μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των δύο εταιρειών συνεχίζεται ακόμα και η Deutsche Bank ενδεχομένως να βρεθεί εκτεθειμένη σε πιθανές ζημιές σε στοιχεία που δεν έχουν περάσει ακόμα στη γαλλική τράπεζα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  Ένας εκπρόσωπος της BNP Paribas δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

  Ακόμα και πριν την μείωση των κινδύνων, η έκθεση της γερμανικής τράπεζας στην Archegos ήταν πολύ μικρότερη από αυτή της Nomura Holdings Inc. σύμφωνα με πηγές. Η ιαπωνική τράπεζα ανακοίνωσε ότι το εκτιμώμενο ποσό των απαιτήσεων κατά ενός πελάτη της στις ΗΠΑ, που δεν κατονομάζει, φτάνει τα 2 δισ. περίπου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ